söndag 31 januari, nästan husägare nu

Idag har vi skrivit på köpekontraktet för huset!
Jippie!
Nu är det bara att hålla tummarna för att dom som bor där nu hittar nånannanstans att bo så att vi får flytta in snabbt! Det vore skönt att komma in lagom till sommaren men allt hänger ju på den andra familjen nu...
Dom ska kolla på ett hus på torsdag, hoppas de gillar huset och bestämmer sig för att köpa det!
Jag ska hålla tummarna hela veckan.

Sen lämnade vi Lilly hos mormor och morfar och tog en vända på staden.
Vi fyndade gardiner på Hemtex till både kök, vardagsrum och Lillys rum. Sen fortsatte vi fynda på Clas Olsson, vi hittade jättesnygga lampor till köks- och vardagsrumsfönstrerna. ja jäklars va snyggt vi fick här hemma helt plötsligt =)



Snyggt va?
Lite mörka bilder kanske men i dagsljus hann jag ju inte ta några bilder =)
Glömde som vanligt att fota i Lillys rum men hon fick vita gardiner med gröna och oranga blommor på.
Det blev väldigt tjusigt och de passade ihop med Lillys gröna matta.
Toppen shoppingrunda kan man säga =)
Gillade våra nya lampor så pass mycket att jag tror jag ska försöka ta mig ner på stan imorgon för att  införskaffa några fler. Vi kommer ju ha gott om fönster att fylla när vi flyttar till huset.

Sen har jag och Lilly lekt med dockan Krille. Hon har honom med överallt nu =) Hon är för söt.
Men enligt Lilly så bajsar han hela tiden. Jag vet inte hur många gånger hon har tvättat honom idag =) Det är kul att se hur hon verkligen leker med sin docka. Hon byter på honom, på låtsas förståss, och matar honom och kör honom i vagnen. Och sen sitter han i hennes knä och tittar på "Hitta Nemo".




I fredagskväll var ju Tobias iväg på tv-spels kväll med sitt jobb så jag och Lilly åt middag hemma hos mormor. Dessvärre hade mormor köpt chips som Lilly självklart såg och skulle ha... Så jag fick vara en sån dära snäll mamma och ge henne lite chips. Kanske inte är så bra men så länge hon är glad och nöjd och inte ser ut som en sumobrottare så tror jag inte några chips nångång i veckan kan skada henne i längden. Hoppas inte det iallafall...
Hur som helst, här har Lilly fredagsmyys =)




Fick förresten en jättefin bild på Lilly som morfar har tagit när vi var ute med hundarna i veckan, passar på att visa den med.


Nu sover våran lilla sötis i sin säng och vi föräldrar ska lägga oss i soffan och se på "Sommaren med Göran".


lördag 30 januari, minisim

Idag har Lilly varit på sitt första minisim.
Vi föräldrar som skulle köra dit henne höll på att göra så hon missade det...
Vi körde till fel bassäng...
Vi åkt dit är Lillsan gick på babysim och där var det minsan stängt och låst.
Det stod en annan pappa med sin son där och var lika förrvirrad som oss.
Men vi frågade en kvinna som såg ut att jobba där och hon tipsade om en annan bassäng i ett annat hus.
Så det var bara att kasta in Lilly och oss i bilen och köra till nästa hus.
Vi parkerade och gick in och väl inne fick vi gå typ 1 mil, kändes det som, innan vi kom till hissen som kunde ta oss till våning 02.
Vi kom ner i nånslags källare och fick leta oss fram till bassängen.
Tack och lov var det rätt bassäng denna gång =)
Jag fick snabbt på Lilly badblöja och baddräkt medan Tobias hoppade i sina shorts och sen var det bara för Lillsan att ta sin pappa i handen och kliva i bassängen.
Det var ganska många barn och Lillsan var yngst.
Hon ville inte riktigt vara med på alla ledarens aktiviteter men hon var nöjd ändå.
Hon fick ju bada i pool med sin pappa.
Nästan som att vara på semester =)

Efter simmet var fröken lagom trött och somnade i bilen på väg till fasters födelsedagskalas.

Ja visst ja, Lilly fick en docka av Tobias mormor och morfar i julklapp.
Det är nog meningen att det ska vara en tjejdocka för den har en rosa pyjamas och en rosa mössa och "pratar" med tjejröst.
Hur som helst, Lilly har idag döpt sin talande docka till "Dejje" alltså Krille =)

Ja hon pratar ju inte så rent än så "Dejje" är Krille, "Powow" är morfar och "Pappa" är både pappa och Guapo =) 
Hon har ju lite mer egna ord men jag orkar inte skriva ner alla nu.
Hon pratar iallafall hela tiden men jag förstår ungefär hälften kanske... =) 


torsdag 28 januari, förkylningstid

Denna snorighet och nästäppa som plötsligt slog till på mig igår har fullständigt satt klorna i mig nu. Jag känner mig som en förkyld karl, ja ni vet han i echinagard reklamen typ. Var på ica idag och det fanns inga parkeringar tillräckligt nära så jag var tvungen att låna handikappsparkeringen för jag orkade inte gå. Jag är ju faktist både förkyld och gravid =) Känner mig förövrigt otympligare än någonsin, jag undrar vart detta ska sluta. Dessutom är jag hungrig hela tiden. Det måste vara en Stellan i magen, så här kändes det inte att vara gravid med Lilly. Han kanske hade ett aerobicspass där inne just då barnmorskan lyssnade på hjärtljuden =)

Lilly har varit på dagis idag.
Hon hade inte ens tid att vinka imorse =) Hon skulle bara leka när vi kom dit, inte ens en kram fick jag... Hon måste ha tröttnat på mig när jag tvingade henne vara hemma med mig i två hela dagar =)
Det är skönt att hon trivs!
Men det är mindre roligt att hämta sånna här dagar då hon håller sig fast i dagisgrinden och grinar för att hon inte vill gå hem... Men så fort vi kommer hem så är hon ju nöjd så det kan ju inta vara så farligt att gå hem ändå.

Nu ska jag ta med mig min snoriga näsa och gå in i duschen och sen blir det en tidig kväller. Tobias och Lilly läser gonattsaga. Just nu är favoriten Busiga Bebben. Hon läser boken och sen pekar hon på min mage occh säger "bebbe" och pussar och kramar på Stellan. Hon är så söt!

Gonatt!


onsdag 27 januari, vi snöar in igen

Det har snöat hela dagen.
Det är ju fint och så men det blir svårt för Lillsan att gå när det blir så djup snö =)
Det snöar fortfarande och de sa på nyheterna att det skulle komma hur mycket snö som allra helst.
Undra hur bilen ser ut imorgonbitti...

Nu har jag fått tummen ur och lagt över lite bilder från mobilen så här kommer dom:


Lilly åker buss från stan i lördags och gör tummen upp. Det var ju toppenkul tyckte hon!


I söndags morse var lilltjejen lite trött, hon envisades ju med att gå upp alldeles för tidigt och det slutade med att hon deckade i sin fotölj när hon tittade på barn-tv.


Igår, tisdag, var Lillsan hemma från dagis och passade på att hjälpa morfar med att rasta hundarna.


Det är alltid lika kul när man får hjälpa till med huundarna =)


Jag hittade en prick i Lillys panna idag och misstänkte vattkoppor...men nu är pricken borta så det var nog inte vattkoppor. Valters stackars pappa hade ju vattkoppor nyss och vi var ju hemma hos Valter dagen innan hans pappa blev prickig så vi har gått här hemma och väntat på prickar men det kommer inga. Inte än iallafall.

Stellan lever rövare i magen som vanligt och Lillsan sover. Som vanligt, den tiden Lilly sover är Stellan vaken...kanske inte på nätterna men där vid lunchvilan och precis då hon har somnat på kvällen. Då passar han på att stjäla all uppmärksamhet från sin mamma. Stackars Tobias får nästan ingen tid alls.

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att förkylningen som helt plötsligt angrep mig idag, utan förvarning, försvinner.
Gonatt!


tisdag 26 januari, har lyssnat på Stellans hjärtljud

Idag har Lilly varit hemma från dagis. Dels för att hon var hängig men också för att det går magsjuka på dagis och det känns verkligen inte som att jag har lust att bli magsjuk just nu...
Så Lilly fick vara hemma med mig idag.
Vi hängde hos mormor och tur var väl det för nar det var dax att åka till barnmorskan då somnade Lillsan i soffan på mormor. Så hon fick vara hemma med mormor medans jag och Tobias åkte till brittsen för att lyssna på Stellans hjärta.
160 starka slag i minuten slog det.
Lilly låg mellan 150-155 hela graviditeten så 160 tyckte jag lät ganska mycket men vår barnmorska sa att han kanske var inne i en aktiv period och att hjärtat brukar slå lite snabbare då.
Men med tanke på de höga hjärtljuden börjar jag misstänka att Stellan kanske inte är någon Stellan ändå...
Det lutar mer åt att det kanske blir en Ottilia. Men man vet ju aldrig. Eller jo när bebisen kommer ut så ser man ju vad det är för en filur men tills dess kan vi bara gissa =)

Husköpningen går frammåt. Eller jag har åtminstonne pratat med hussäljaren och han har pratat med sin fru. Vi ska träffas på torsdag och fixa lite uppgifter så att vi kan skriva ett köpekontrakt. Stackars oroliga Tobias har inte kunnat sova sen i söndags. Han ligger och funderar på vad som ska göras och sånt som måste fixas. Han säger att han kommer att bli lugnare när det finns papper på att vi ska köpa huset men jag tvivlar på det... Vi kan ju alltid hoppas att han har rätt så han slipper bli en zombie lagom till sommaren =)

Tobias lägger förresten Lillsan ikväll och det är ovanligt tyst där inne =)
Jag hoppas att det beror på att hon har lärt sig att hon inte kan grina och skrika tills hon får sin vilja igenom på kvällarna. Dvs att jag lägger henne... Som hon brukar skrika och grina när det är pappas tur att lägga. Hon är så fruktansvärt mammig! Hoppas det börjar släppa lite nu så Tobias får känna sig behövd också!

Nu sover fröken och snart är det So you think you can dance =)


måndag 25 januari, helgen som var

I fredags skulle vi hem till J, J och O men tyvärr blev den ena J sjuk i magen så vi struntade i att åka dit.
Vill ju helst inte drabbas av den fruktade vinterkräksjukan! Så istället var vi hemma hos mina föräldrar och tittade på Let's dance.

I lördags förmiddag tog vi bussen ner på stan.
Lilly tjatar om att åka buss hela veckorna så jag tänkte att vi skulle passa på att ta oss en sväng.
Lilly var överlycklig och skrek Mer så fort bussen stannade. Hon tyckte det var onödigt att stanna vid rött ljus eller för att plocka upp fler passagerare =)
Hon blev lite hängig på vägen hem och somnade ganska snabbt efter lunchen.
Och sov i 3 timmar!
Misstänkte genast feber då Lillsan bara brukar sova 40 minuter till en timme...
Och visst var det feber 38,5 så det var bara att stanna hemma och ta det lugnt istället för att gå till pulkabacken och leka med Valter.
Lördags kvällen spenderades alltså hemma i soffan framför tvn.

I söndags var fröken feberfri så då passade vi på att ta oss till pulkabacken. På vägen dit mötte jag en människa som jag vet vill sälja sitt hus så jag frågade naturligtvis hur det gick för dom. Han sa att det gick bra och att de fått huset värderat nu och att han hade två par som skulle komma i veckan och titta. Och jag som är sugen på hus i Slätta var inte sen att fråga om inte vi fick komma och titta redan samma dag. Och det fick vi ju =)
Vi bestämmde oss nästan direkt för att slå till.
Han skulle kolla med sin fru som var bortrest om hon hade några invändningar och jag ska kolla med banken sen får vi gå vidare därifrån.
Hoppas och håller tummarna på att allt går vägen så vi kan få flytta till hus snart =)
Det vore toppen!

Nu ska jag jobba!


onsdag 20 januari, Stellan har hicka

Ikväll när jag stod och diskade efter middagen kände jag, för första gången, hur Stellan hickade =)
Mysigt!
Jag kommer ihåg att Lilly när hon låg i magen hade hicka nästan varje dag. I tagt med att hon växte (och magen självklart) så kändes hennes hicka mer och mer och mot slutet så såg man hur hela magen lixom hoppade vid varje hick =) Jag kunde sitta hemma i soffan och bara titta på magen en hel kväll. Det var jag och magen och vi trivdes utmärkt ihop =) Tobias var självklart också med och klappade och pussade på magen.
Det känns som det var nyss  men tiden har gått fort och nu är Lilly 1 år och 9 månader... Oj oj...

Nu ska jag gå och lägga mig och klappa på Stellan som sparkar och har sig i magen =)
Gonatt!


onsdag 20 januari, glömde visst bort kusinens 6månaders dag...

Sorry Alma, vi glömde Gratta dig på din stora dag!!
Vi är ju tydligen senila båda jag och Tobias, Lilly kom säkert ihåg det med eftersom hon inte är så värst bra på att prata än så kunde hon ju inte direkt påminna oss gamla och senila föräldrar.
(Vi kommer med ett litet paket när din mamma fyller år, det är ju ganska så snart så jag tror du kan hålla dig till tåls...)
Men GRATTIS Alma på 6 månader och 1dags dagen =)

Sitter och jobbar för fullt och hade tänkt att Lillsan skulle få gå hem från dagis efter vilan så nu måste jag jobba vidare om Lilly ska få sluta tidigare och gå till pulkabacken med sin mamma.


tisdag 19 januari, Becka fyller 7

Idag fyller Rebecka 7 år. GRATTIS!
Det känns verkligen helt sjukt att det har gått 7 år sen hon kom ut ur Ls mage.
Usch vart tar tiden vägen?
Vi har varit på kalas idag efter dagis.
Vi hade med oss presener såklart. Jag och E har varit på stan och fyndat fina grejer till stora tjejen. 
Hon fick en jättefin dagbok, pennor, klistermärken och ett halsband. Hon blev hel nöjd =)
Tur att hennes mamma har kompisar som vet precis vad en 7 åring vill ha =)

Imorse vaknade Lilly 05 nånting och blöjan hade läckt... Tobias fick upp och byta på henne och se la vi ner henne i vår säng och hoppades på att hon skulle somna... Det tog sitt lilla tag och jag fick stå ut med att hon drog i mig och sparkade mig i nacken. Men tillslut somnade hon, lagom till Tobias klocka ringde... Sen fick vi lov att väcka henne 07.20 för att hinna till dagis innan frukost.

Nu på kvällen tog det en evighet innan hon somnade igen... Det är jobbigt för både mig och henne.
Jag vet inte riktigt varför hon inte kan sova. Det är säkert nån utvecklingsperiod... Hoppas på det iallafall så det inte bara är en dålig vana hon börjar få.

Nu är det So you think you can dance så tvn måste få all min uppmärksamhet känner jag =)


måndag 18 januari

Vi tog en till tur till pulkabacken igår eftermiddag =)
Det är så skönt att kunna vara ute.
Lilly och Valter är som två små fartdårar =) Det är så kul att se!
Jag trodde att Lillsan skulle bli trött av två svängar i pulkabacken men hon måste ha fått nånslags friskluft chock då det tog mig mer än två timmar att få henne att somna... Inte förrens efter kl 21 kunde jag smyga ut ur hennes rum...
Jag som inte har något tålamod heller...
Asså när hon inte kan somna på kvällarna så går det mig på nerverna. Fast hon är ju inte vaken bara för att göra mig irriterad men just då känns det så.
Men jag menar, jag vet ju själv hur det är. Vissa kvällar kan man bara inte somna. Så är det väl för alla, kan ju inte vara nått undantag för barn heller va?
Tack och lov så somnade hon tillslut och sov hela natten i sin säng =)
Dessutom vaknade hon glad och pigg lagom till min klocka ringde.

Nu ska jag jobba vidare.


söndag 17 januari



Igår var vi iväg till pulkabacken för första gången på väldigt länge.
Lilly tyckte det var toppen, hon är en riktig fartdåre =)



Men det vär nästan lika kul att åka upp som att åka ner =)



Efter pulkaåkning, brunch hos familjen R och E och en middagslur var det husvisnig i slätta som gällde.
Det var vi och 100 till, kändes det som, och det var inte lika fint i verkligheten som på bilderna, tyvärr.
Så vi får leta vidare. Håller tummarna för att vi ska hitta nått större snart...
Vi passade på att hälsa på hemma hos Valter efter husvisningen så Lilly fick leka lite med sin fästman och bästa kompis =)

Vi hyrde filmen Baksmällan och hade en mysig hemmakväll.
Lilly somnade ganska tidigt, tror hon blev trött av all frisk luft och lekande med sin bästis =)

Vi bokade in en dejt i pulkabacken med Valter idag och gissa om fröken var nöjd. Morfar kom förbi med hundarna och lyckan var gjord. Lilly och Valter åkte upp och ner i backen och skrattade lika mycket när dom åkte upp som ner =) Och självklart skulle dom ha varandras pulkor =) Sen skulle dom ju också åka på samma pulka men eftersom Lillys pulka är snabb som blixten fick dom nöja sig med att Valters mamma sprang runt och drog dom på platta marken.
Men dom tyckte det var minst lika kul =)





Nu sover fröken middag efter en stor portion med pyttipanna. Hon blir visst hungrig av att sitta på en pulka och blir uppdragen och nerskjutsad för backen =) Men det är bra att hon äter. Tycker hon har varit lite dålig på det på sista tiden.
Nu ska jag passa på att vila lite medans damen sover.


torsdag 14 januari

Nu har vi varit hos svärisarna och ätit middag. Svärfar fyller år idag så GRATTIS till han. Det var svägerskan som stod för matlagningen så vi fick en god soppa och vitlöksbröd. Tack så mycket för maten!

När vi kom hem fick lillfröken välling och sen la hennes pappa henne. Ja faktist det är sant =) Visst hon grinade efter sin mamma en stund men det gick ganska snabbt över och hon somnade snabbare nu än vad hon brukar göra när jag lägger henne... Så kanske vi ska starta en ny kvällsrutin här hemma. Pappa får lägga alla kvällar så kan mamma sitta i soffan och uppdatera bloggen och läsa mail och vila sig =)

Nu är det nog snart läggdax för mig med.
Jag är så trött på kvällarna och Stellan han har en vaken sprattel peroid precis när jag är som tröttast. Typiskt...men mysigt är det när han sprattlar där inne =)
Ska nog gå och lägga mig och "prata" lite med Stellan nu.
Gonatt!


fortfarande onsdag 13 januari

Som sagt så fick vi ju inte så jättebra bilder på lilla Stellan (som tydligen enligt mannen kommer att födas den 27 maj kl 14.31) men här kommer iallafall dom två mest lyckade bilderna =)

Här ser ni Stellans ansikte framifrån och dom två prickana är hans knän, tydligen =)


Här är Stellan i profil, handen är på väg upp mot hans öppna mun och så ser man hans lilla söta mage =)

Och här kommer en bild på stolta storasyster,

och den minst lika stolta pappan syns ju i bakgrunden också.

Nu är det läggdax för storasystern!


onsdag 13 januari

Sådär ja, nu har vi fått se på lilla Stellan =) Han var så söt, som en liten ailien =)
Vi fick ett nytt datum för nersläpp, den 10 juni blir det visst.
Så nu är jag alltså i vecka 18+6 enligt ultraljudet.
Allt såg bra ut på Stellan och han hade både hjärna, hjärta, ryggrad, händer och fötter och allt annat som en bebis ska ha.
Han låg och chillade där inne i magen och såg ut att trivas.
Tobias tror fortfarande att det blir en hon och jag tror, precis som med Lilly, att det blir en han =)
Nån av oss har ju rätt, men vem det är får vi se i juni =)
Tyvärr tyckte jag inte alls att bilderna på Stellan blev lika bra som bilderna vi fick på Lilly men jag ska försöka fota en och lägga ut här när jag kommer hem från jobbet och andra baconflunsasprutatagningen på Lilly.


tisdag 12 januari

Så har Lilly klarat av första dagen på dagis efter ett låångt jullov.
Det gick jättebra att lämna imorse =) Hon sprang lika glatt in som vanligt och vinkade snällt i fönstret när vi gick till jobben. Skönt att hon trivs tycker jag!
Men som vanligt fick jag kämpa när vi skulle gå hem... Hon skrek och grinade och kastade sig på golvet, men till slut var alla kläder på och hon satte sig snällt i vagnen =) 

Nu har  vi precis ätit middag och fröken är lite trött och grinnig... Antar att det är lite jobbigt att vara på dagis och leka hela dagarna. Och inte kan dom vara ute när det är så här kallt heller. Tur att vi tog en sväng i pulkan hem till Valter igår iallafall. Stackars Lillsan har ju inte fått nån frisk luft sen Gran Canaria i princip. Nu hoppas vi verkligen på varmare väder så pulkan blir flitigt använd under resten av vintern.


Imorrn är det dax  för ultraljud. Då ska vi äntligen få se på lilla "Stellan" eller vem det nu är som ligger och myser där inne. Spännande! Och så får vi ju kanske ett nytt datum för nersläpp. Fast jag tror att det blir den 5 juni som det var sagt från början. Ochh Tobias han tror det blir i maj och mormor sa idag att hon tror det kommer en tjej den 25 maj. Vi får väl se vem som har rätt.

Nu ska jag börja försöka få på Lillsan pyjamas och göra henne redo för natten.


måndag 11 januari

Lilly sov till tio över 9 imorse, i sin egen säng!! (typ 13 timmars sömn för henne inatt)
Helt otroligt =)
Nu ska jag bara få henne tillräckligt trött lagom till efter lunch så hon kan sova lite middag innan vi ska hem till Valter och leka lite.
 Vet inte riktigt om hon blir trött av att läsa MAX böckerna 17 gånger i rad men det är tydligen det hon vill göra idag... MAX BIL är favoriten just nu =)
Men tack och lov har hon tagit en paus från läsandet nu och plockar ur hela sin leklåda... =)
Och Teletubbies går på i bakgrunden. Stänger jag av blir hon tokig...
 

Igår innan vi åkte hem till kusin Alma och hennes föräldrar på födelsedagsfika rensade jag ur mina garderober och hittade en jättegammal Gymnosoverall, Lilly tog jackan och ville inte ta av sig den.
Inte ville hon stå still heller så korten blev suddiga allihop, men här är hon iallafall =)


Nu ska vi läsa i Lillys stora djurbok =)


lördag 9 januari

Fy sjutton vad det är tråkigt när det är så här kallt.
Lilly har nog inte varit ute och lekt på en vecka minst!
Hon blir rastlös, jag blir rastlös och Tobias blir rastlös. Det finns ju bara så mycket som man kan hitta på här hemma... Näe nu får den hära globala uppvärmingen kicka in igen =) Lite varmare kan de väl åtmistonne bli, typ minus fem och sol vore bra. Lagom så att man iallafall kan gå ut och åka lite pulka utan att frysa ihjäl!
Idag somnade Lilly innan lunch för hon var så uttråkad... Så jag antar att det blir en tidig kväller ikväll. Det är ju lördag så jag antar att det inte går några bra filmer på tv heller. Usch då va negativ jag är!
Näe det är väl bara att göra det bästa av situationen.
Snart blir det middag och sen får jag nog "hjälp" av Lilly med disken innan det är välling och sovdax för damen.

Hoppas på varmare väder imorrn!


torsdag 7 januari

Äntligen har Lilly fått träffa sin favorit Valter =)
Han kom hit och lekte och vi mammor fick dricka lite kaffe.
Innan Valter kom hit i förmiddags så han vi med att diska lite, eller jag diskade och Lilly blötte mest ner sig gjälv och allt runt omkring =)
Gjorde en deal med henne innan hon fick börja diska. Om jag fick sätta upp en toffs på henne så skulle hon få hjälpa till med disken. Det fungerade utmärkt, iallafall att sätta upp toffsen =)





Ja ni ser ju själva, hon är ju otroligt fin i håret men det där med att diska verkar inte vara hennes starka sida =) Men hon försökte ju iallafall.
Just nu ligger hon och sover middag i sin nya fina säng. Det går faxtis över förväntan med att somna och sova i den nya sängen. Jag trodde absolut att det skulle bli svårt att byta och att hon kanske skulle ramla ur eller kliva upp mitt i natten och snubbla över nått i mörkret. Men än så länge verkar allt gå bra. (Peppar peppar.)

Nu ska jag passa på att vila lite.


onsdag 6 januari

 Idag är det onsdag och söndag på samma gång.
Tobias har varit hemma och vi har tvättat och bakat.
Det var -29 imorse så det blev ingen utgång med pulka idag heller... Typiskt!
Lilly och jag har bakat sockerkaka och pappa Tobias har bakat snickerskakor. Mums =)

Lilly fick baka i sin julklappsform som hon fått av tant Magda och jag fick låna en form av mormor eftersom våran försvann i flytten för snart två år sen...

Vi blev bjudna på mat hos Lillys mormor och morfar igår kväll.
Det bjöds på kalasgod fisksoppa. Till och med Lilly gillade den. Det är en massa fisk och räkor och saffaran i.
Det är den godaste fisksoppan jag vet! =)
 
Har haft rejäla samandragningar i natt. Jag kommer inte ihåg att jag hade några sammandragningar alls när Lillsan låg i magen...kommer ju knappt ihåg att hon har legat där inne =)
Just nu sitter Lilly och ser på Teletubbies igen. Vällingen har hon druckit upp men jag får inte med henne till sovrummet och jag orkar inte bråka med henne... Stellan lever loppan i magen och jag vet inte riktigt om det är för att han gillar musiken på Teletubbies eller om han som jag är så trött på den så han ligger där inne och protesterar... =)

Nu tog Lillsan sin napp och klev ur sin fotölj. Bäst att passa på och få henne i säng.
Gonatt!


tisdag 5 januari

Idag har det varit betydligt lugnare både på jobbet och i magen. Jag tror minsann att lilla Stellan i magen gillar när det händer saker hela tiden =) Jag tror han gillar mindre när Lilly vill sitta på hans hus och hoppa =)

Idag har Lilly varit hos mormor och när jag pratade med mormor på förmiddagen hade bom bara sett två gånger på Lillys nya favoriter Teletubbies =)

Nu ska jag packa ihop och stänga ner och åka hem till Lillsan!


måndag 4 januari

Tillbaka till vardagen på riktigt idag.
Slut på lov och ledighet tyvärr.
Drog upp Lillsan i ottan imorse och körde henne till farmor innan klockan 8...
Det märktes nu på kvällen att hon var tröttare än vanligt, nästan lika gnällig som efter en lång dag på dagis. Stackarn. Hon som äntligen börjat sova lite längre på mornarna.
Ja ja, det är bara att vänja om sig.

Det var full rulle på jobbet idag!
Telefonerna ringde i ett och det var folk inne på byrån nästan hela dagen.
Samtidigt så var det full fart inne i magen =)
Stellan gjorde sig verkligen påmind =)
Så här mycket fart har det inte varit i magen sen Lilly låg där inne. Mysigt är det iallafall när man känner hur det är nån som lever loppan i magen. Visserligen är det inga starka sparkar men det känns iallafall att det är nån som bor där =)

Nu sover Lillsan i sin fina säng och jag funderar på att lägga mig i min...


söndag 3 januari

Lilly har sovit första natten i sin nya säng =)

Nu har även nästan alla hennes mjukisdjur flyttat in där...
Hon somnade relativt snabbt, och vaknade bara en gång under natten då hon hade tappat nappen, sen sov hon ända till 06.45 =)
Toppen tycker  vi föräldrar!

Vi har ägnat förmiddagen åt att försöka få bort lite leksaker. Hon har ju ungefär ett ton med olika leksaker.
Så nu har jag lagt undan alla "bebisleksaker" så dom andra leksakerna iallafall får plats i leksakslådorna...
Lilly har blivit frälst i Teletubbuies och tittar hellre på en sån film än leker med sin mamma och pappa...
Antingen så tycker hon att vi är tråkiga eller så gillar hon inte sina leksaker eller så har hon blivit hjärntvättad av Teletubbies...
Vi har iallafall lekt lite idag, tack och lov =)



I bakgrunden står Lillys fd säng tillsammans med Lillys ena babysitter...
Vi måste vekligen flytta till nått större snart...
Visst  en till liten bebsi tar ju inte jättestor plats till att börja med men alla bebisens saker måste ju få plats nånstans. Ja ja det löser sig!

Nu ska jag tvinga Lilly att leka lite mer med mig istället för att titta på Teletubbies!


lördag 2 januari

Nu är vi hemma igen.
Har varit hemma i några dagar men vi har haft besök från storstan så bloggandet har inte riktigt hunnits med...

Flygresorna har gått bra men vi hade motvind på vägen ner så vi var tvungna att mellanlanda i Spanien för att tanka. Så resan tog 7½ timme istället för typ 5. Lillsan var lagom glad och Stellan i ma´gen var nära på att bli mos då hans storasyster envisades med att sitta på honom hela tiden...
Tack och lov så gick hemresan smidigare och vi hade medvind så vi landade 45 minuter innan utsatt tid =)


Utlandet över jul var toppen.
Vi spenderade julafton vid poolen och kollade inte på Kalle Anka. På kvällen åt vi på en italiensk resturang som hade toppenmat!

Juldagen sepnderade vi dessvärre på hotellrummet då Lillsan vaknade med hög feber.
Fick i henne lite yogurt till frukost men sen deckade hon i vår säng. Jättehög feber, hosta och hög puls, vi fick ringa till läkaren... Han kom på en gång och lyssnade och tittade på henne och skrev sen ut penicilin.
Tydligen hade hon nån slags luftrörsgrej som behövde behandlas med antibiotika.
Tack och lov så funkade medicinen och hon blev bra igen lagom till den 26 december. Eller rättare sagt så blev hon bra frammåt kvällen den 25 december då Tobias tog fram chipsskålen =) han tyckte vi skulle försöka få i henne salt, och trots att hon aldrig ätit chips så satte hon sig upp för första gången på hela dagen då chipsskålen kom fram =) Sen satte hon i sig typ halva skålen och drack både resorb, vatten och äppeljuice =)

 
Dagen efter fick hon äntligen ta på sig sin baddräkt och hoppa i poolen. Gissa om hon var nöjd =) 
         

Sen flöt veckan på i snabb takt och nu är vi alltså hemma i kylan igen.
Snacka om omställning, vi åkte från Gran Canaria med +25 grader till kalla Sverige med -23 grader...

Lilly var lagom nöjd med kylan...

Men det är skönt att vara hemma och snart är vi tillbaka i vardagen.
Borta bra med hemma bäst =)



RSS 2.0