fredag fortfarande, hamburgarna...
Cheeseburgare
I de här burgarna får skivor av cheddarost smälta in och sätta smak. Ät dem med dina favorittillbehör!
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
750 g nötfärs
0.5 st rödlök, finhackad
1 klyfta vitlök, krossad
svartpeppar
salt
olivolja för pensling
4 skivor cheddarost
Tillbehör:
4 st salladsblad
1 st stor tomat, skivad
4 st hamburgerbröd, rostade
1 st rödlök
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg köttfärs, lök, vitlök, samt salt och peppar i en skål och blanda väl.
2. Dela upp köttblandningen i fyra lika stora portioner och forma burgare med händerna, cirka 1,5 centimeter tjocka.
3. Pensla burgarna med olja och stek på hög värme i 4 minuter på en sida, vänd och lägg en skiva ost på och stek sedan i ytterligare 4 minuter, tills burgaren är genomstekt och osten har smält.
4. Servera med grönsaker och bröd och gärna med pommes frites, ketchup, senap och majonnäs. Allt efter smak.
Tror det kommer bli toppen =)
Mmmm gött!!! Vilken tid ska jag komma?? ;p