
Ingredienser
- 10-12 potatisar. ca 1 kg
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 3 paprikor. gärna i olika färger
- 600 g torsk- eller hokifilé
- 1 krm peppar
Sås
- 2 dl matyoghurt
- 3 vitlöksklyftor
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- eventuellt 2-3 msk hackad persilja eller dill
Gör så här
1. Skölj potatisen noga i ljummet vatten. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över hälften av olivoljan. Strö över hälften av saltet.
2. Tillaga mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter.
3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär fiskfiléerna i ca 5 cm breda bitar.
4. Lägg fisk och paprika vid sidan om på plåten. Häll på resten av olivoljan och saltet och strö över pepparn. Tillaga ytterligare ca 10 minuter.
5. Smaksätt matyoghurten med pressad vitlök, salt och peppar samt gärna lite hackat kryddgrönt.
6. Servera fisken med paprika, potatis och sås samt bröd.
Fast jag hade inga paprikor så jag bytte ut mot tomat, rödlök och morötter.
Det blev jättebra!
Och självklart använde jag inget salt eftersom man inte får ge små barn under ett år salt.